LEGO Laarbeek education

LEGO Laarbeek heeft in 2020 een nieuwe werkomgeving gemaakt. We gebruiken een grote tafel.
Het voordeel van deze tafel is dat we meer overzicht hebben. Ons eerste project "Snoepen in Laarbeek" is klaar voor gebruik. 

Werktafel LEGO Laarbeek

Bij dit project moet je de JUMBO Snoepmachine activeren (aanzetten). Eerst gooi je met een kleurendobbelsteen. Wanneer je gegooide kleur overeenkomt met een kleur die op de Snoepmachine staat, ga je die activeren.

Voorbeeld: Je gooit met de dobbelsteen geel. Dan moet je de drukknop, die tussen de gele blokjes op de Snoepmachine zit, indrukken. Dit ga je doen met de Tankbot Donk. Deze Robot bestuur je met de afstandsbediening. Wanneer je de Snoepmachine hebt geactiveerd, rijdt de Tankbot Donk terug naar de rode lijn. De loopband van de Snoepmachine begint te lopen en er valt een snoepdoosje op de tafel.
Vervolgens staan er twee LEGO poppen voor de Snoepmachine. Zij willen je snoep stelen..... Deze dieven ga je uitschakelen met je Tankbot Donk. Deze Robot schiet de dieven omver. Als dit gelukt is, mag je met de Educator het snoepdoosje ophalen.
Je programmeert eerst deze Robot. Dan haalt de Educator de verdiende snoepjes op.
Daarna laat je hem terugrijden naar de rode lijn. En daarna...... is het tijd om te genieten van de snoepjes die je verdiend hebt.

JUMBO Snoepmachine - LEGO Laarbeek
Tankbot Donk en de Educator - LEGO Laarbeek
Tankbot Donk - LEGO Laarbeek
Educator - LEGO Laarbeek

Tijdens de projecten gaan we aan de slag met de 21e eeuwse vaardigheden. Hier gaat het om 11 competenties die weergegeven zijn in onderstaand model. Deze competenties hebben kinderen nodig om in de toekomst deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

 

Er zijn stippellijnen tussen de vaardigheden gezet,
om aan te geven dat ze elkaar aanvullen en overlappen.

 

Bijvoorbeeld:

Bij het Oplossen van problemen moet je 
ook Creatief kunnen denken."

 

Om te kunnen Samenwerken moet je
goed Communiceren.

 

ICT-basisvaardigheden zijn nodig
om te werken met de Media wijsheid.

 

Het model voor 21e eeuwse vaardigheden zoals het
is ontwikkeld door SLO en Kennisnet.

21e eeuwse vaardigheden - LEGO Laarbeek