Wij hebben in januari 2020 de Spike Prime ontdekt. Dit is nieuw van LEGO Education. Deze set is laagdrempelig en er kan met meerdere leeftijden op verschillende niveaus gewerkt worden. Het doel is om de kinderen zelfvertrouwen te geven. Iedereen kan Robots bouwen en leren om ze te programmeren. Wij hebben de Breakdancer al gebouwd. En er zijn nog meer nieuwe Robots voor LEGO Laarbeek.

LEGO Laarbeek heeft 26 januari de vraag: is het mogelijk om de Breakdancer van Spike Prime ook met Mindstorms EV3 te bouwen? Het antwoord is: jazeker. De motor en sensoren van Mindstorms EV3 zijn wat groter en zwaarder. Daardoor heeft de Dancer EV3 een stabiele standaard nodig. Op de foto is te zien dat deze Robot gebouwd is met materiaal van Spike Prime. Alleen de bouwsteen, motoren, sensor en de stekkers zijn van Mindstorms EV3. Bij het programmeren is ook het nieuwe programma van Education EV3 Classroom gebruikt.

LEGO Laarbeek ontdekt dat er veel verschillende mogelijkheden zijn bij Spike Prime. Na het starten met het bouwen van de Robots, volgt het programmeren. We zijn er enthousiast mee bezig. Hieronder zijn al wat foto's, ook van de Robots te zien.

We hebben inmiddels Kiki gebouwd. Deze Robot hoort bij LEGO Spike Prime van Lego Education. Kiki is een hond met een sensor, die reageert op de kleuren blauw, geel en groen. Bij het programmeren worden geluiden aan de kleuren gekoppeld. Kinderen worden
uitgedaagd om een verhaal te bedenken. Wat gebeurt er als Kiki deze geluiden hoort, wanneer ze uitgelaten wordt? En wat kun je dan het beste doen? Het verhaal kan veranderd worden door andere geluiden aan de kleuren te koppelen. Kinderen leren dat bij het
programmeren. Het is een heel kleurrijk hondje.

LEGO Laarbeek heeft Spike Prime uitgebreid. We betrekken er nu de uitbreidingsset bij. Daardoor hebben we meer materiaal, dat we gebruiken bij het bouwen. Met deze combinatie kunnen we niet alleen grotere modellen bouwen, maar ook meer opdrachten bedenken en uitvoeren. Zo breiden we onze vaardigheden uit. Hieronder zie je de eerste foto van een geavanceerde rijbasis met verschillende tools.