Laarbeek Education is een onderdeel van LEGO Laarbeek. We houden ons niet alleen bezig met het bouwen van de Robots, maar ook met het in werking stellen van de Robots. Hoe krijg je een Robot in beweging? Wat wil je nog veranderen aan het programma en waar moet je dan aan denken? Onze Doolhof Robots zijn zowel van Mindstorms als Spike Prime gemaakt.

Kinderen maken bij ons kennis met allerlei aspecten van Techniek. Afhankelijk van hun interesse passen wij onze activiteiten aan.
Hieronder volgt een greep uit de mogelijkheden:
- Design, schilderen met Acrylverf en Ecoline
- Papier, karton of folie leren snijden met de snijplotter
- Diamond Painting op karton of canvas
- Het maken van kaarten en enveloppen
- Airbrush
- Dot Painting op karton of canvas
- Kleurenleer via de kleurencirkel van Itten
- Henna tatouages
- Het ontwerpen van een LOGO of een website

 

Er zijn door Sarah al een paar kunstwerken gemaakt. Ze is heel geconcentreerd bezig en het resultaat mag er zijn.

De eerste Diamond Painting kaarten en enveloppen zijn al gemaakt. Hieronder volgen enkele voorbeelden. Op onderstaande foto's is ook het Diamond Painting op canvas en het Dot Painting op karton te zien.

Sebas heeft Diamond Painting pas ontdekt en een sleutelhanger gemaakt. Hiervoor plakt hij op twee uilen de strass stenen met de pen, waar wax op zit. Dan blijven de steentjes vastzitten. De stickers zijn op het ornament geplakt. Als laatste maakt hij de ketting met de sleutelhaak vast en de sleutelhanger is klaar. Sebas werkt heel geconcentreerd en het resultaat is supermooi!

Zelf merken we dat er veel interesse is voor Diamond Painting en Dot Painting. Van Super LEGO-fan Kristian kregen we de tip om LEGO Art te bekijken. Het resultaat lijkt op Dot Painting en Diamond Painting. Onze interesse gaat uit naar Marilyn Monroe van Andy Warhol. Via deze doos kunnen we het portret in vier verschillende kleurstellingen bouwen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer Dots bij ons te vinden. Ze nodigen kinderen uit om leuke ontwerpen na te bouwen of zelf gekke
ideeën te bedenken. Het is knutselen op een unieke LEGO-manier en brengt kleur in hun wereld. Een voorbeeld zijn de armbanden.

Onze LEGO-bouwers ontwerpen naar eigen smaak deze coole Bureau Organizer. Ze zetten hem in elkaar en versieren daarna de buitenkant. We ruimen zo onze werktafel op. Alles wat we nodig hebben, staat nu altijd klaar. Zelfs in de lade kunnen we dingetjes bewaren! De LEGO-bouwers kunnen met de vrolijk gekleurde tegels de Organizer helemaal naar hun eigen smaak en fantasie versieren.

Nieuw bij ons: met LEGO DOTS fotolijstjes maken. Kinderen bouwen eerst het lijstje. Daarna kunnen ze hun creatieve vaardigheden laten zien bij het versieren van het fotolijstje. Er zijn diverse voorbeelden, maar ze kunnen natuurlijk ook hun eigen ontwerpen
bedenken. De lijstjes kunnen los worden neergezet of aan elkaar worden gekoppeld. Ze mogen ook zelf een foto in de lijstjes plaatsen.

Nog meer DOTS hebben de Secret Boxes ofwel de Geheime Dozen. Deze set bevat een eenvoudig in elkaar te zetten boekvormig doosje dat op slot kan. Het heeft een werkend slot en een opbergruimte binnenin. Daar kunnen spulletjes in bewaard worden. Ook bouw je een minidoosje, met een fotohouder, om de sleutel te bewaren. De sleutel kan ook gebruikt worden om de tegeltjes  eraf te halen. Er zijn namelijk nog veel meer DOTS, zodat de doosjes steeds opnieuw versierd kunnen worden.

Op dit moment is Among Us heel populair. Dit is één van de meest gespeelde spellen op mobiel en pc. Onze Robotbouwers kennen het ook allemaal en ze vinden de poppetjes van Among Us Halloween erg leuk. Voor ons een goed idee om deze uit te snijden, zodat ze kunnen kiezen om ze te kleuren of beschilderen. Het resultaat mag er zijn.

 

Copyright Laarbeek Education 2020 Bert Hermans en Dorien de Maat.