Laarbeek Education is een onderdeel van LEGO Laarbeek. We houden ons niet alleen bezig met het bouwen van de Robots, maar ook met het in werking stellen van de Robots. Hoe krijg je een Robot in beweging? Wat wil je nog veranderen aan het programma en waar moet je dan aan denken? Onze Doolhof Robots zijn zowel van Mindstorms als Spike Prime gemaakt.

Kinderen maken bij ons kennis met allerlei aspecten van Techniek. Afhankelijk van hun interesse passen wij onze activiteiten aan.
Hieronder volgt een greep uit de mogelijkheden:
- Design, schilderen met Acrylverf en Ecoline
- Papier, karton of folie leren snijden met de snijplotter
- Diamond Painting op karton of canvas
- Het maken van kaarten en enveloppen
- Airbrush
- Dot Painting op karton of canvas
- Kleurenleer via de kleurencirkel van Itten
- Henna tatouages
- Het ontwerpen van een LOGO of een website

 

Er zijn door Sarah al een paar kunstwerken gemaakt. Ze is heel geconcentreerd bezig en het resultaat mag er zijn.

De eerste Diamond Painting kaarten en enveloppen zijn al gemaakt. Hieronder volgen enkele voorbeelden. Op onderstaande foto's is ook het Diamond Painting op canvas en het Dot Painting op karton te zien.

Zelf merken we dat er veel interesse is voor Diamond Painting en Dot Painting. Van Super LEGO-fan Kristian kregen we de tip om LEGO Art te bekijken. Het resultaat lijkt op Dot Painting en Diamond Painting. Onze interesse gaat uit naar Marilyn Monroe van Andy Warhol.
Via deze doos kunnen we het portret in vier verschillende kleurstellingen bouwen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer Dots bij ons te vinden. Ze nodigen kinderen uit om leuke ontwerpen na te bouwen of zelf gekke ideeën te bedenken. Het is knutselen op een unieke LEGO-manier en brengt kleur in hun wereld. Een voorbeeld zijn de armbanden.

Op dit moment is Among Us heel populair. Dit is één van de meest gespeelde spellen op mobiel en pc. Onze Robotbouwers kennen het ook allemaal en ze vinden de poppetjes van Among Us Halloween erg leuk. Voor ons een goed idee om deze uit te snijden, zodat ze kunnen kiezen om ze te kleuren of beschilderen. Het resultaat mag er zijn.

 

Copyright Laarbeek Education 2020 Bert Hermans en Dorien de Maat.