Laarbeek Education is een onderdeel van LEGO Laarbeek. We houden ons niet alleen bezig met het bouwen van de Robots, maar ook met het in werking stellen van de Robots. Hoe krijg je een Robot in beweging? Wat wil je nog veranderen aan het programma en waar moet je dan aan denken? Onze Doolhof Robots zijn zowel van Mindstorms als Spike Prime gemaakt.

Kinderen maken bij ons kennis met allerlei aspecten van Techniek. Afhankelijk van hun interesse passen wij onze activiteiten aan.
Hieronder volgt een greep uit de mogelijkheden:
- Design, schilderen met Acrylverf en Ecoline
- Papier, karton of folie leren snijden met de snijplotter
- Diamond Painting op karton of canvas
- Het maken van kaarten en enveloppen
- Airbrush
- Dot Painting op karton of canvas
- Kleurenleer via de kleurencirkel van Itten
- Henna tatouages
- Het ontwerpen van een LOGO of een website

 

Er zijn door Sarah al een paar kunstwerken gemaakt. Ze is heel geconcentreerd bezig en het resultaat mag er zijn.

De eerste Diamond Painting kaarten en enveloppen zijn al gemaakt. Hieronder volgen enkele voorbeelden. Op onderstaande foto's is ook het Diamond Painting op canvas en het Dot Painting op karton te zien.

Iris tekent en kleurt graag. Ook maakt ze voor haar vriendin een mooie kerstkaart. Ze begint met het afmeten en uitsnijden van het karton. Daarna maakt Iris zowel de envelop als de kaart. Er zijn genoeg vormpjes om papier uit te snijden. Wat zal haar vriendin
verrast zijn.....

Jay en Evan maken, van een houten plaatje, een label. De achtergrond verven ze met ecoline. Daarna gebruiken ze acrylverf om de letters kleurrijk te maken. Door middel van een sjabloon zijn de letters en figuurtjes gemaakt.

Sebas heeft Diamond Painting pas ontdekt en een sleutelhanger gemaakt. Hiervoor plakt hij op twee uilen de strass stenen met de pen, waar wax op zit. Dan blijven de steentjes vastzitten. De stickers zijn op het ornament geplakt. Als laatste maakt hij de ketting met de sleutelhaak vast en de sleutelhanger is klaar. Sebas werkt heel geconcentreerd en het resultaat is supermooi!

Zelf merken we dat er veel interesse is voor Diamond Painting en Dot Painting. Van Super LEGO-fan Kristian kregen we de tip om LEGO Art te bekijken. Het resultaat lijkt op Dot Painting en Diamond Painting. Onze interesse gaat uit naar Marilyn Monroe van Andy Warhol. Via deze doos kunnen we het portret in vier verschillende kleurstellingen bouwen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer Dots bij ons te vinden. Ze nodigen kinderen uit om leuke ontwerpen na te bouwen of zelf gekke
ideeën te bedenken. Het is knutselen op een unieke LEGO-manier en brengt kleur in hun wereld. Een voorbeeld zijn de armbanden.

Onze LEGO-bouwers ontwerpen naar eigen smaak deze coole Bureau Organizer. Ze zetten hem in elkaar en versieren daarna de buitenkant. We ruimen zo onze werktafel op. Alles wat we nodig hebben, staat nu altijd klaar. Zelfs in de lade kunnen we dingetjes bewaren! De LEGO-bouwers kunnen met de vrolijk gekleurde tegels de Organizer helemaal naar hun eigen smaak en fantasie versieren.

Nieuw bij ons: met LEGO DOTS fotolijstjes maken. Kinderen bouwen eerst het lijstje. Daarna kunnen ze hun creatieve vaardigheden laten zien bij het versieren van het fotolijstje. Er zijn diverse voorbeelden, maar ze kunnen natuurlijk ook hun eigen ontwerpen
bedenken. De lijstjes kunnen los worden neergezet of aan elkaar worden gekoppeld. Ze mogen ook zelf een foto in de lijstjes plaatsen.

Nog meer DOTS hebben de Secret Boxes ofwel de Geheime Dozen. Deze set bevat een eenvoudig in elkaar te zetten boekvormig doosje dat op slot kan. Het heeft een werkend slot en een opbergruimte binnenin. Daar kunnen spulletjes in bewaard worden. Ook bouw je een minidoosje, met een fotohouder, om de sleutel te bewaren. De sleutel kan ook gebruikt worden om de tegeltjes  eraf te halen. Er zijn namelijk nog veel meer DOTS, zodat de doosjes steeds opnieuw versierd kunnen worden.

Wij hebben ook tijd voor feestjes!  Zet met je gasten de cupcakes in elkaar en versier ze met DOTS. Er zijn genoeg tegels, kaarsjes en ideeeën om de kleurrijkste, coolste cupcakes te maken. Maar je mag ook kiezen om een armband, fotolijstje of een helicopter te bouwen. Bij ons kan veel in overleg!

Het schooljaar gaat beginnen. Heb je een opruimbakje nodig en vind je LEGO DOTS leuk? Kom eens kijken naar onze verschillende modellen. Kinderen kunnen hun eigen potloodbakje ontwerpen, versieren en aanpassen. Opruimen en sorteren is een fluitje van een cent. Zo kan de coole kat met zijn pootjes een notitie of foto vasthouden. Maar geheime schatten kunnen ook in de twee
verborgen vakjes bewaard worden.

Knutselfans kunnen bij ons hun fantasie prikkelen met de Tassenhangers van LEGO DOTS. Een set heeft een stevige kubus, een
siliconen bevestigingsring en een sleutelvormige tegelwipper. Ook zijn er veel kleurrijke tegels, waarvan sommige een dierenprint hebben. Kinderen maken zelf hun keuze voor hond, zeedier, luipaard of panda. Inmiddels is de leeuw ook gemaakt. Tassenhangers passen op elke tas of etui en kunnen steeds opnieuw versierd worden.

 

Copyright Laarbeek Education 2020 Bert Hermans en Dorien de Maat.