Op deze pagina zijn onze "Projecten" te volgen. We maken gebruik van onderwerpen die bij de First LEGO League gebruikt zijn.
LEGO Laarbeek heeft als doelstelling om met vaste Robotbouwers tot een team te komen. Om zo ver te komen gaan we veel
bouwen, programmeren, samen werken en plezier maken. Het eerste Project, dat we voorbereid hebben, is de Space Challenge.

We zijn op 11 februari naar de TU in Eindhoven geweest. Zij zijn druk bezig met de voorbereiding van de finaledag van de First Lego League (INTO ORBIT). Deze is zaterdag 16 februari.
Wij hebben er een Hydro Dynamics set opgehaald. Deze hadden ze nog over van vorig jaar. We gaan testen of het ons lukt om deze set met de kinderen te programmeren. Maar eerst moeten we alles opbouwen. LEGO Laarbeek is dus weer volop in actie.

Als we alles goed onder controle hebben willen we met de Challenge mee gaan doen. Dit wordt zowel binnen als buiten Europa
gedaan. Maar allereerst beginnen we met het oefenen met onze Projecten. Vandaar dat we die uitbreiden. Op 5 maart hebben we bij de TU in Eindhoven een nieuwe set van Into Orbit gehaald. Dit wordt wederom een mooi Project om uit te werken.

Project Winkelen in Laarbeek.

We zijn zelf een Project gaan bedenken, nadat we wat opdrachten hebben uitgevoerd van verschillende Challenge Sets.
Daarbij gebruiken we van iedere set een paar onderdelen. Verder verzinnen we zelf nog wat opdrachten over onderdelen die voor
Laarbeek bekend zijn.

Inmiddels hebben we bij LEGO Education een WRO-doos aangeschaft. Dit is een World Robot Olympiad Brick Set en bevat
onderdelen die bij verschillende opdrachten gebruikt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld de rode en blauwe ballen.

Onze eerste bezigheid is om de onderdelen van de WRO-doos uit te pakken, in elkaar te bouwen en daarna op de tafel te poseren. Later programmeren we een Robot, die reageert op kleuren en afstanden. Zo kunnen de opdrachten uitgevoerd worden.

LEGO Laarbeek heeft een nieuwe sponsor gevonden. Mariëlle van Gerven van SignSupport maakt voor ons de reclameborden van de ondernemers uit Laarbeek, die ons steunen. Deze borden krijgen een plaats op onze bouwtafel en zullen zichtbaar zijn tijdens de
activiteiten van LEGO Laarbeek. 

Woensdag 19 juni 2019 hebben we bij de TU Eindhoven de Animal Allies Challenge Set opgehaald. Dit is het thema dat in 2016 bij de First Lego League is gebruikt. Thuis hebben we de doos meteen bekeken. Er zitten weer veel onderdelen in die we bij onze projecten gaan gebruiken. Maar natuurlijk beginnen we eerst met het uitpakken en opbouwen van het originele programma. LEGO Laarbeek is dus weer actief bezig.

Wat is dit een leuk project. Het laat ons zien hoe mensen en dieren elkaar nodig hebben. Het is een Robotwedstrijd met
verschillende missies om aan te werken. Innovatie en techniek maken het mensen en dieren mogelijk om samen te leren, vrienden van elkaar te zijn, elkaar te helpen, te voorzien in dagelijkse behoeften, elkaar te beschermen, elkaar te vermaken en van elkaar te houden. Er zijn veel leuke problemen die opgelost dienen te worden. We hebben alle onderdelen al opgebouwd. Hieronder volgen de foto's van de dieren en daarna ook de opbouw van de wedstrijdtafel.

 

www.Lego-Laarbeek.nl is an unofficial, fan-created website. LEGO® and the brick configuration are property of The LEGO Group,
which does not sponsor, own, or endorse this site. ©2018 Bert Hermans en Dorien de Maat.